středa 5. srpna 2009

horse radish w/carrot *


na 4 menší sklenice
2 kg okurek
4 malé bobkové listy
1 lžičku hořčičného semínka
4 zrnka nového koření
4 malé mrkve
1 cibuli
8 kousků křenu (asi 5 cm dlouhé)
kopr
na nálev 570 ml vody
160 ml octa
55 g cukru krystal
10 g soli
POSTUP::
(1) Svařením vody s octem, cukrem a solí si připravte nálev. Na dno čtyř sklenic si rozdělte koření a kopr s bobkovými listy (bay leaf). Přidávejte okurky a prokládejte je kolečky mrkve, cibule a špalíčky křenu.
(2) Prochladlým nálevem zalijte okurky, uzavřete sklenice a sterilujte 10 minut. Poté je ihned vyndejte z hrnce a nechte vychladnout.
rychle hotové, že? zdroj časopis

Žádné komentáře: