čtvrtek 6. srpna 2009

Okurky s mladou cibulkou


bez zavařování!
na 4 až 6 sklenic
2 kg okurek
250 g soli
1 svazek estragonu
6 stroužků česneku
2 svazky mladé cibulky
1 lžíci celého bílého pepře
1 lžíci celého nového koření
POSTUP::
(1) Okurky umyjte pod prudem tekoucí vody a nechte okapat. Každou obalte v soli, dejte do mísy a přikryté nechte přes noc odstát. Druhý den naskládejte do velkých umytých zavařovacích sklenic.
(2) Umyjte cibulky, odkrojte nať, oloupejte česnek a nakrájejte ho na silné plátky. Mezi okurky vmáčkněte do sklenic větvičky estragonu, cibulky a plátky česneku. Pak rovnoměrně nasypte koření a zbylou sůl.
(3) Okurky zalijte vychladlou převařenou vodou. Dávejte pozor, aby byly všechny ponořené a sklenice dokonale uzavřené. Při pokojové teplotě je nechte aspoň týden uležet. Po otevření vydrží v chladu až 4 týdny.
zdroj

Žádné komentáře: